Mormors mjukostkaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 dag

Lite omständig att göra, men väldig god.

Ingredienser

  • 75 g margarin eller smör
  • 150 g digestivekex, fullkorn
  • 4 gelatinblad
  • 200 g Philadelphiaost
  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk riven citronskal
  • 50 g florsocker
  • 1 glasburk körsbärssylt
  • 2 ½ dl körsbärssaft
  • 4 gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet eller smöret. Smula kexen däri, blanda. Häll i en form med löstagbar botten. Platta till.
    2. Blötlägg gelantinet i lite vatten några minuter. Krama ur och smält dem. Rör samman ost, äggulor därefter crème fraichen, vanilj, citron skal+saft.
    3. Häll försiktigt i den smälta gelantinet och rör runt. Vispa vitorna hårt. Blanda försiktigt i florsockret och vänd i ostmassan. Häll massan över kexen. Ställ kallt 1 dygn.
    4. Häll saften från bären och spä tills 2 ½ dl. Blanda i smält gelantin. Häll över den garnerade kakan. Ställ kallt igen.
    5. Man kan använda andra bär också.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben