Mormors rabarberkaka

Serverar: 4-6 portioner

När nu våren är i antågande och rabarbern börjar växa, så är denna en lättlagad kaka att göra. Receptet är gammalt och väl beprövat och är väldigt god.

Ingredienser

  • 4 hg rabarber
  • 1 dl socker + 1 dl socker
  • 75 g smör el margarin
  • 1 äggula
  • 1 dl kokande vatten
  • 6-8 bittermandlar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Ansa och skär rabarberstjälkarna i tunna skivor. Lägg ner rabarberskivorna i en väl smord eldfast form och strö socker över. Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp smör och vatten tillsammmans och slå den kokande massan i äggsockersmeten under kraftig omrörning. Mal mandeln och blanda ner den och bakpulvret i mjölet. Arbeta in mjölblandningen och rör smeten jämn och slät. Häll ner smeten över rabarbern i formen. Grädda kakan i 200 grader, tills den fått vacker färg och rabarberskivorna blivit mjuka. Ca 40 minuter. Servera kakan avsvalnad med vaniljsås eller tunn grädde.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben