Mormors skink och purjolåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Min stora favorit när jag var liten,lätt att göra! Bild kommer snart!

Ingredienser

  • 1 stor Purjolök
  • 340 g konserverad skinka
  • 400 g stark mjukost
  • 1½ dl grädde
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. hacka purjolöken helst i lite större bitar, lägg dom i botten på en mindre ungfast form.
    3. Dela skinkan i skivor cirka 5 mm, och lägg snyggt uppepå purjolöken, men inte för tätt!
    4. Blanda Mjukost och valfri grädde i en skål, tillsätt paprikapulver efter smak också salt och peppar.
    5. Häll över blandningen över skinkan och sätt i ugnen tills det fått fin färg!
    6. Serveras med potatis och en grönsallad, svartvinbärsgelé funkar också bra till!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    zuperzye 12 maj 2009

    Jag har nu ändrat till vikt på burkskinkan, fixat stavfel etc.

    zuperzye 14 maj 2009

    jag har också ändrat och skrivit vikten på mjukostasken.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben