Mormors skink och purjolåda
Min stora favorit när jag var liten,lätt att göra!
Bild kommer snart!
Ingredienser
1 stor Purjolök
340 g konserverad skinka
400 g stark mjukost
1½ dl grädde
Paprikapulver
Salt
Peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- hacka purjolöken helst i lite större bitar, lägg dom i botten på en mindre ungfast form.
- Dela skinkan i skivor cirka 5 mm, och lägg snyggt uppepå purjolöken, men inte för tätt!
- Blanda Mjukost och valfri grädde i en skål, tillsätt paprikapulver efter smak också salt och peppar.
- Häll över blandningen över skinkan och sätt i ugnen tills det fått fin färg!
- Serveras med potatis och en grönsallad, svartvinbärsgelé funkar också bra till!
Liknande recept
Kommentarer (2)
Jag har nu ändrat till vikt på burkskinkan, fixat stavfel etc.
jag har också ändrat och skrivit vikten på mjukostasken.