Mandelmassa, vaniljkräm och hallonsylt i en skrämmande bra kombination
Ingredienser
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
125 g margarin
1 äggula
4 dl vaniljkräm
2 st äggvitor
Svart och grön karamellfärg
Hallonsylt
1 dl socker
1 dl vatten
Instruktioner
Blanda mjölet, sockret, matfettet och äggulan till en smidig deg. Dela degen i 15 bitar och tryck ut dem i aluminiumformar.
Riv mandelmassan till garneringen i em matberedare eller riv fint på ett rivjärn. Tillsätt äggvitorna och svart karamellfärg. Rör till en smidig smet.
Fyll formarna till 2/3 med grönfärgad vaniljkräm.
Spritsa mandelsmeten i en krans runt formkanten.
Samla dem på en plåt eller ställ dem ugnsgallret och grädda bakelserna i nedre delen av ugnen i 200oC, ca 15min.
Låt bakelserna kallna. Garnera med hallonsylt.
Koka ihop sockret och vattnet och pensla på mandeldegen.