Mormors vinbärskaka

Serverar: 14-16 portioner

En riktig kalaskaka som kan göras på färska eller frysta bär.

Ingredienser

  • 3 dl farinsocker
  • 1 ½ dl kaffegrädde
  • ½ dl mald mandel
  • ½ tsk ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk nejlikor
  • 1 msk smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 ägg
  • 2 dl svarta vinbär
  • Instruktioner

    1. Lös upp farinsockret i kaffegrädden. Tillsätt sötmandeln, kryddor, smält smör och mjöl blandat med bikarbonaten. Rör sist i ägget och vinbär.
    2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ liter. Grädda kakan i 170º ungsvärme i ca 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben