Morot- och apelsinsoppa med basilikaolja

Serverar: 6 portioner

Det här kan vara den ultimata förkylningsdödaren. Immunstärkande C-vitamin från apelsinjuice + antibakteriell vitlök och ingefära - allt i en enda soppa! 220 kcal/portion

Ingredienser

  • 700 g morötter, skalade och skurna i 2 cm långa bitar
  • 2 msk olivolja
  • 2½ dl hackad silverlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2½ cm ingefära, hackad
  • 7½ dl grönsaksbuljong
  • 1 apelsin, juice och skal
  • ½ tsk kummin
  • 2½ dl basilikablad + lite till garnering
  • 1 dl mandelolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda morötterna med 1 msk olivolja. Rosta i ugnen tills de är mjuka, ca 25 minuter.
    3. Värm resten av olivoljan i en stor kastrull. Lägg i lök och stek i 5 minuter. Tillsätt vitlök och ingefära, låt ligga i 1 minut.
    4. Lägg i morötterna och häll i buljong, apelsinjuice och kummin. Salta och peppra och låt sjuda i 10 minuter. Låt soppan svalna lite och mixa den sedan med en stavmixer.
    5. Blanda basilika med mandelolja och 3 msk vatten i en mixer och mixa det slätt.
    6. Servera soppan i skålar och garnera med basilikaoljan och basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben