Riktigt riktigt goda frallor som snabbt blev favoriter hemma hos oss! Riktigt saftiga och håller sig länge dessutom. Sedan är det alltid spännande med lite mer ovanliga ingredienser.
Ingredienser
50 g jäst
5 dl vatten
5 dl finriven morot
250 g keso (naturell eller smaksatt, jag brukar ta naturell)
2 tsk salt
1 msk matolja
Ca 2 liter vetemjöl (jag brukar börja med en skvätt rågsikt och sedan vetemjöl)
Instruktioner
Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt morötterna, keson, saltet, oljan och slutligen mjölet. Degen kan bli lite kladdig av keson men var försiktig med mjölet. Jag brukar blanda i tills det blir en relativt smidig deg helt enkelt.
Lås jäsa i 30 minuter
Ta upp degen på bakbordet och knåda lite. Dela den i två delar och rulla ut i två tjocka längder som du plattar till lite med handen. Skär i lagom stora skivor (som jäser en del sedan med) och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
Jag brukar inte forma dem till traditionella frallor alltså, utan de blir fina om man nästan bara skivar dem.
Låt frallorna jäsa 20 minuter.
Grädda dem sedan ungefär 15 minuter i 200 grader tills de får fin färg.