Morot- och palsternackspuré

Serverar: 4 portioner

Den mjuka grönsakspurén är proppfylld med vitaminer och full med goda smaker. Den är jättegod att servera till kött.

Ingredienser

  • 1 liten rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 stora morötter
  • 2 stora palsternackor
  • 1 msk margarin
  • 1 nypa muskot
  • 2½ dl grönsaksbuljong
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka rödlöken och vitlöken. Tärna morötterna och palsternackorna. Hetta upp margarinet i en stor stekpanna och fräs lök och vitlök 2-3 minuter tills löken börjar mjukna.
    2. Tillsätt morots- och palsternackstärningarna och bryn under omrörning cirka 1 minut. krydda med muskot och häll över buljongen. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda 15-20 minuter tills rotfrukterna är mjuka och buljongen nästan kokat bort. Ta av från värmen och låt svalna.
    3. Lägg över ingredienserna i en mixer eller matberedare och mixa till en slät och jämn puré. Smaka av med salt och peppar. Servera purén varm med extra muskot om så önskas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben