Morotsfrallor

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Frallor som får kalljäsa i kylskåpet under natten.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 3 msk honung
  • ½ dl olivolja
  • 500 g morötter
  • 1 dl krossade solrosfrön
  • 11 g torrjäst (1 påse)
  • 5 dl kornmjöl
  • 5 dl rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Skala morötterna och riv dem. Blanda alla "våta" ingredienser i en stor bunke. Tillsätt de övriga ingredienserna i tur och ordning och arbeta till en ganska kladdig deg. Täck in bunken och ställ i kylen över natten. Baka ut frallorna på morgonen eller när som helst under dagen i 225 grader i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben