Morotsfrallor

Serverar: 10 portioner

Favoritrecept som använder mjölet Finax Manitoba Cream, det jäser som bara den.

Ingredienser

  • 1 pkt jäst (50 gram)
  • 5 dl mjölk
  • ½ dl sirap
  • 1 dl rapsolja
  • 3 stora morötter (200 gram rivna)
  • 1 tsk salt
  • 1 dl russin
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 15-17 dl mjöl, Finax Manitoba Cream
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en stor bunke. Jag använde köksmaskinen med degblandaren. Degen ska arbetas ganska länge så en maskin är att föredra eller rejält med handkraft! Ljumma mjölken till 37 grader, fingervarmt och rör ut jästen. Tillsätt resten av ingredienserna och så pass mycket mjöl (lite i taget) så att degen blir klibbfri men ändå ganska lös. Spara mjöl till utbakning. Degen ska arbetas ordentligt 10-15 minuter. Pudra sen degen med lite mjöl och täck med bakduk, låt jäsa 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidigt. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i 10 lika stora delar och forma till avlånga frallor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäs med bakduk 30 min. Strö över ost om du vill! (jag rev en bit cheddarost och strösslade över frallorna) ;-) Grädda i 220°C i 20-25 min (varmluftsugn).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben