Morotsfrallor

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 1 timme

Gott danskt bröd!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1/2 l vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 4 st grovt rivna morötter
  • 3 msk sirap
  • 150 g solroskärnor
  • 100 g russin, kan uteslutas
  • 400 g grahamsmjöl
  • 400 g vetemjöl
  • Instruktioner

    Värm vattnet till 37 grader. Blanda alla torra ingredienser samt olja, sirap och morötter. Låt degen jäsa i 30 minuter. Forma till runda bullar och låt jäsa ytterligare 15 minuter. Grädda bröden i ugn på 190 grader i cirka 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben