Morotskaka i långpanna

Serverar: 25 portioner

Lika gott på födelsedagskalaset som till kaffet, enkelt och ändå så himelskt gott! Därför bakar vi den i långpanna.

Ingredienser

  • Kaka
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 200 g smör
  • 6 dl rivna morötter
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • Glasyr
  • 200 g philadelphiaost
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 dl florsocker
  • 3½ tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa under tiden ägg och socker pösigt, blanda alla torra ingredienser väl! Man kan göra i en påse för bra resultat.
    2. Rör ner smöret och det väl blandade mjölet, rör sist ner morötterna.
    3. Smörj och bröa långpannan, (eller använd bakplåtspapper) häll i smeten.
    4. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. (Beror lite på hur stor långpannan är och vilken typ av ugn du har, prova med en sticka innan du tar ut den.) Låt kakan svalna.
    5. Glasyren är det bara att blanda ihop alla ingredienser med varandra, använd en elvisp för att få en slät och fin kräm. Smaka av och ha i ytterligare vaniljsocker för mer smak.
    6. Bred över kakan och skär upp den i lagom stora rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    litemersmak 21 oktober 2011

    tagit bort länk till blogg, skrivit måtten först, tagit bort numrering

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben