Morotskaka i långpanna

God och inte allt för söt. Går att frysa och bara ta upp och tina vid oväntat fikabesök =)

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 6 dl socker
  • 3 dl smält smör
  • 9 dl fint rivna morötter
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bikarbonat
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • (minst) 300 g Philadelphiaost
  • 2- ½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Lite pressad citron
  • Kokos
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker Blanda de torra ingridienserna Tillsätt de torra ingridienserna, morötter och smält smör i ägg och sockerblandningen. Rör till en slät smet Häll smeten i en smord långpanna. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen 20-25 min Låt kakan svalna Blanda alla ingridienserna till glasyren. Bred på glasyren på kakan och strö över kokos

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben