Morotskaka i långpanna

Serverar: 12 portioner

Supergod!

Ingredienser

  • Kaka
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel
  • 200 g smält smör
  • 6 dl rivna morötter
  • Glasyr
  • 200 g Philadelphiaost
  • 100 g smör
  • 8 dl florsocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Kaka: Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt de tillsammans med det smälta smöret och de rivna morötterna i smeten och rör ihop.
    2. Häll ner smeten i en smord långpanna. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 35 min.
    3. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienser med elvisp. Bred på kakan när den svalnat. Skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben