Morotskaka med choklad

Serverar: 20 portioner

Stor saftig och lyxigt god!

Ingredienser

  • 5 dl majsolja
  • 6 ägg
  • 5 dl farinsocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk mald kanel
  • 1 1/2 msk kakao
  • 1 msk bikarbonat
  • 3 dl finhackad mörk blockchoklad
  • 1 l riven morot
  • 2 dl ljus sirap
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa olja, ägg och farinsocker väl. Blanda mjöl, kanel, kakao, bikarbonat och choklad. Vänd ner i äggsmeten. Rör ner morötter och sirap och häll upp i en bakpapperskläd långpanna.
    2. Grädda kakan i 175 grader i ca 40 minuter.
    3. Blanda philadelphiaost och florsocker till glasyr och bred över kakan precis innan servering. Om man vill kan man gärna dekorera med morotsstrimlor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben