Morotskaka med choklad

Serverar: 10 portioner

Morotskakor finns i många olika variationer. Här är min...

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl råsocker strö
  • 2 dl smaklös olja tex raps
  • 4 dl finrivna morötter
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 150 g hackad mörk choklad
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 200 g Philadelphiaost
  • Ca 1 ½ dl florsocker
  • Riven mörk choklad till dekoration
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Tillsätt oljan och morötterna. Blanda alla torra ingredienser och chokladen och rör ner.
    2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 45 minuter. Låt svalna.
    3. Rör ihop glasyren och bred den över den kalla kakan. Dekorera med riven, mörk choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben