Morotsmuffins med choklad

Serverar: 6 portioner

Mumsiga muffins med mycket chokladsmak. Använd en muffinsplåt med 6 hål som vardera rymmer 2 dl eller stora muffinsformar i papper.

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad, 70 % kakao
  • 50 g smör
  • 1½ dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ dl farinsocker
  • ½ dl kakao
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 1 msk bakpulver
  • 5 dl grovrivna morötter
  • Glasyr
  • Florsockerglasyr med chokladsmak
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken.
    2. Blanda mjöl, socker, kakao, apelsinskal och bakpulver i en bunke. Blanda i smör- och mjölkblandningen, chokladen och morötterna.
    3. Häll upp smeten i smorda och bröade muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Låt muffinsen kallna.
    4. Gör en glasyr enligt anvisningen på förpackningen och ringla över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben