Morotssallad med grillat kött

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mjuka morotskivor, smaksatta med vitlök och citron smakar underbart till en grillad köttbit. Och en underbart god sås till blir pricken över i:et

Ingredienser

  • 800 g hängmörad ryggbiff eller annan mört kött
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • Sås
  • 3 dl kraftig kalvbuljong
  • ½ dl rött vin
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk majsstärkelse utrörd i lite vatten
  • Sallad
  • 400 g morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4-5 salladslökar
  • ½ knippa persilja
  • 2-3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Lite rivet citronskal
  • ½ dl rostade pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna och skiva dem supertunt. Finhacka vitlöken och skär salladslöken tunt. Hacka persiljan.
    2. Stek moroten mjuk i lite olivolja i en stekpanna. Blanda ner vitlök och salladslök och låt steka med i någon minut. Krydda med salt och peppar. Blanda ner citronskal, hackad persilja och pinjenötter. Håll salladen varm.
    3. Krydda köttet och stek i en klick smör ca 2 minuter på var sida.
    4. Koka ur pannan med buljong, vin och balsamvinäger. Red med lite majsstärkelse och smaka av med salt och peppar.
    5. Servera köttet med salladen och såsen.

    Liknande recept

    4
    10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben