Morotsscones med feta

Serverar: 12 portioner

Goda och lättbakade scones, fyllda med saftig morot och smakrik fetaost. Toppade med frön blir de härligt krispiga i ugnen. 273 kalorier/scones 13 g fett 8 g protein 30 g kolhydrater

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 morötter
  • 100 g kallt smör i kuber
  • 4 dl mild yoghurt eller filmjölk
  • 50 g fetaost
  • 1 dl blandade frön tex. Kung Markattas rostade frömix med bla linfrön, pumpakärnor, solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Skala och riv morötterna fint. Tillsätt smöret i mjölblandningen och nyp ihop med fingertopparna till en smulig deg. Tillsätt morötter och yoghurt, smula i osten och rör snabbt ihop degen.
    3. Dela degen i 12 bitar, forma snabbt till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över fröna. Baka mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills sconesen fått fin färg. Servera dem varma med smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben