Morotssoppa med räkost

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Enkelt, gott och mättande.

Ingredienser

  • 400 g morötter
  • 1½ purjolök
  • 1½ l vatten
  • 3 hönsbuljongtärningar
  • 8 msk vetemjöl
  • 375 g räkost
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Riv morötter och strimla purjolök och lägg ner i buljongen.
    2. Låt allt koka i 5-10 minuter. Vispa ihop vetemjölet med lite vatten och vispa ner det i soppan.
    3. Låt koka ytterligare någon minut. Tillsätt räkosten och rör om tills osten smält.
    4. Servera med en klick creme fraiche och gärna med extra räkor.

    Liknande recept

    3.5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben