Serverar: 12 portioner
Tid: 30 minuter
Läcker mousse till buffé eller som en förrätt med toast eller på riktigt Norrländsk tunnbröd!
Hacka / skär alla ingredienser riktigt, riktigt fint, blanda sedan med lök, majonäs och créme fraiche. Tillsätt konjaken och vänd till sist försiktigt ner den röda rommen. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 10 minuter, krama ut det mesta vattnet och smält dem på svag värme. Häll sedan i gelantinet i en fin stråle under försiktig omrörning. Häll/skeda i portionsformar eller i en stor kransform. Låt stelna ordentligt i kylen, gärna till nästa dag.
Ett spännande recept! Måste pröva det någon gång. Jag älskar nämligen skaldjur och fisk.
Har blivit en tradition på julbordet (syrrans recept). ALLA som ätit den har tyckt den är jättegod. Vi gör oftast i en kransform men vill man ha den som en förrätt gör man i portionsformar, dekorerar m hela räkor, en laxskiva, dill och serverar med ett gott knäcke alt tunnbröd. Den är inte alls krånglig att göra så våga testa-ni blir inte besvikna :)