Mousse på havets läckerheter

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Läcker mousse till buffé eller som en förrätt med toast eller på riktigt Norrländsk tunnbröd!

Ingredienser

  • 10 gelantin blad
  • 300 g röd rom
  • 200 g skalade räkor
  • 200 g crabfish eller fishsticks
  • 100 g gravad lax
  • 100 g rökt lax
  • 4 dl créme fraiche
  • 2 dl majonäs
  • 1 msk finriven gul lök
  • 2 msk konjak
  • Instruktioner

    Hacka / skär alla ingredienser riktigt, riktigt fint, blanda sedan med lök, majonäs och créme fraiche. Tillsätt konjaken och vänd till sist försiktigt ner den röda rommen. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 10 minuter, krama ut det mesta vattnet och smält dem på svag värme. Häll sedan i gelantinet i en fin stråle under försiktig omrörning. Häll/skeda i portionsformar eller i en stor kransform. Låt stelna ordentligt i kylen, gärna till nästa dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Svesse60 19 januari 2008

    Ett spännande recept! Måste pröva det någon gång. Jag älskar nämligen skaldjur och fisk.

    mariba 22 december 2013

    Har blivit en tradition på julbordet (syrrans recept). ALLA som ätit den har tyckt den är jättegod. Vi gör oftast i en kransform men vill man ha den som en förrätt gör man i portionsformar, dekorerar m hela räkor, en laxskiva, dill och serverar med ett gott knäcke alt tunnbröd. Den är inte alls krånglig att göra så våga testa-ni blir inte besvikna :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben