Muffins Adam och Eva

Serverar: 8-9 portioner

Kumquats är fruktskålens lilla My. Mycket små och bitska men uppfriskande på något sätt. Och ja man skall äta skalet också.

Ingredienser

  • Muffins
  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 citron
  • 3 äpplen
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • Glasyr
  • 2 dl ricottaost
  • ½ dl florsocker
  • ½ tsk mald kardemumma
  • 1 krm salt
  • 10 kumquats
  • Instruktioner

    1. Tips: När man skall riva citron så går det enklare om citronen fått ligga i frysen i ca 15 minuter.
    2. Smält smöret och värm ugnen till 200 grader. Vispa äggen och sockret pösigt i en bunke. Riv i skalet från den tvättade citronen och pressa sedan i saften. Rör i det smälta smöret. Skala och riv äpplena på grova sidan av järnet. Kärnhusen ska förstås inte vara med i rivet. Rör ner i äggsmeten.
    3. Blanda mjölet med bakpuilvret i en egen bunke och rör sedan ner äggsmeten. Ta dubbla muffinsformar så står de stadigare. Fyll smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler. Gör glasyren under tiden som muffinsen kallnar. Rör ihop ricottan med florsockret, kardemumman och saltet. Bred på muffinsarna när de svalnat.
    4. Dekorera med skivade kumquats eller färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben