Muffins med äppelmos och varm kolasås

Smaskig.

Ingredienser

  • 115 g osaltat, rumstempererat smör
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 dl extra fint vetemjöl
  • 2 ägg
  • 115 g osötat äppelmos
  • 3/4 tsk kanel
  • 1 dl hackade pekannötter
  • 1 dl sultanrussin
  • 1 litet rött äpple, tunt skivat
  • 2 msk strösocker
  • Kolasås
  • 200 g kola
  • 3 msk kondenserad mjölk
  • Instruktioner

    1. Ger 12 muffins
    2. Sätt ugnen på 175 grader och placera ut 12 muffinsformar gärna i muffinsplåt.
    3. Vispa samman smör, socker, mjöl, och ägg i en skål med elvisp till en slät smet. Rör ner äppelmos, pekannötter, kanel och sultanrussin. Skeda smet i formarna. Placera äppelskivorna överst och strö lite socker på toppen.
    4. Grädda i 25 minuter. Ta ut plåten och låt svalna i 5 minuter. Ta sedan upp muffinsen och låt svalna på galler.
    5. Kolasås: Lägg 200 g kola i en medelstor kastrull tillsammans med 3 msk kondenserad mjölk. Värm försiktigt och rör tills all kola löst sig. Gör hål i muffinsens ovansida med tandpetare och skeda kolasås över de svala muffinsen. Lägg sedan ev äppelskivor överst.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben