Semifreddo med punsch och varm kolasås

Serverar: 4 portioner

Mmmm, va gott!

Ingredienser

  • 2 dl maränger
  • 250 g ricottaost
  • 450 g mascarponeost
  • 3 msk florsocker
  • 2 msk punsch
  • Skal och saft från 1 apelsin
  • Kolasås
  • 2 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk smör
  • 1/2 st färsk ananas till servering
  • Instruktioner

    1. Den här rätten går bra att förbereda dagen innan den skall serveras.
    2. Dagen innan: Krossa marängerna grovt och blanda med ricottaost, mascarponeost, florsocker, punsch samt rivet apelsinskal och saft. Rör försiktigt, så inte osten får en för lös konsistens.
    3. Lägg i portionsformar och jämna till ytan. Ställ in i frysen dagen innan, eller i minst 2-3 timmar.
    4. Serveringsdagen: Ta ut semifreddon ur frysen och ställ i kylen i ca 10-15 minuter innan servering. Blanda alla ingredienserna till kolasåsen i en kastrull, koka i ca 15 minuter. Såsen ska få en seg och rinnig konsistens.
    5. Skala och kärna ur ananasen. Skiva den tunt. Lägg 5-6 skivor ananas omlott på varje assiett.
    6. Stjälp upp en semifreddo på varje tallrik. Doppa formarna i lite varmt vatten så lossnar de lättare. Lägg en ananasskiva på toppen och avsluta med att slå över lite av den varma kolasåsen.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben