Muffins med blåbär och aprikoser

Serverar: 20 portioner

GI-fika, smaskigt! Blir söta trots mindre socker med torkade aprikoser i smeten

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl finhackade, torkade aprikoser
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 1/2 dl dinkelmjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 dl blåbär
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen under omrörning. Blanda ner vaniljsocker, aprikoser, bakpulver och dinkelmjölet. Häll i mjölken och rör till en jämn smet. Klicka med en sked ut smeten i muffinsformar på plåt. Lägg 1 msk blåbär i varje muffins. Grädda mitt i ugnen ca 15 -20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frucaos 6 februari 2009

    Oj, vilken trevlig överraskning - de är fantastiskt saftiga och goda! Så kul att så pass "nyttiga" muffins kan bli så bra - det är nog fara värt att jag överger mitt gamla favoritrecept ... Jag blandade ner blåbären i smeten innan jag klickade ut den, tycker om att det är jämnt fördelat i muffinsen. Tack för ett toppenrecept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben