Serverar: 20 portioner
GI-fika, smaskigt! Blir söta trots mindre socker med torkade aprikoser i smeten
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen under omrörning. Blanda ner vaniljsocker, aprikoser, bakpulver och dinkelmjölet. Häll i mjölken och rör till en jämn smet. Klicka med en sked ut smeten i muffinsformar på plåt. Lägg 1 msk blåbär i varje muffins. Grädda mitt i ugnen ca 15 -20 min.
Oj, vilken trevlig överraskning - de är fantastiskt saftiga och goda! Så kul att så pass "nyttiga" muffins kan bli så bra - det är nog fara värt att jag överger mitt gamla favoritrecept ... Jag blandade ner blåbären i smeten innan jag klickade ut den, tycker om att det är jämnt fördelat i muffinsen. Tack för ett toppenrecept!