Muffins med cheesetopping

Serverar: 12 portioner

Muffinstrenden har kommit för att stanna! Här är en klassisk chokladmuffins som dock skiljer sig något från de traditionella genom sin goda cheesetopping.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl matlagningsyoghurt
  • Topping
  • 100 g färskost
  • 1½ dl florsocker
  • 25 g smör eller margarin
  • Rivet skal och saft av 1 lime
  • Garnering
  • Limeskivor
  • Tillbehör
  • Muffinspanna
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
    2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med en elvisp. Blanda mjöl, kakao och bakpulver.
    3. Rör ner mjölblandningen i äggvispet. Tillsätt det avsvalnade matfettet och yoghurten.
    4. Smörj en muffinspanna lätt. Fyll hålen i pannan till 3/4 med smet. Grädda bakverken mitt i ugnen ca 15 minuter.
    5. Låt muffinsen svalna något i pannan. Lossa dem försiktigt. Låt dem kallna på galler.
    6. Gör toppingen: Blanda färskost, florsocker, matfett samt limeskal och limesaft.
    7. Bred toppingen på toppen av muffinsen. Garnera med limeskivor.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben