Muffins med créme fraiche & gräslök

Serverar: 12 portioner

Enkla och goda mellanmålsmuffins.

Ingredienser

  • 1 msk solrosolja
  • 280 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 25 g cheddarost, riven
  • 35 g färsk gräslök, finklippt, plus extra till garnering
  • 1 stort ägg, lätt uppvispat
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 4 msk smält smör
  • Instruktioner

    1. Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med solrosolja eller ställ 12 pappersformar i dem. Sika ner mjöl, bakpulver och bikarbonat i en stor skål. Rör ner ost och gräslök.
    2. Rör snabbt ihop ägg, créme fraiche, yoghurt och smält smör. Rör ner äggsmeten i mjölblandningen, men rör inte för länge. Smeten ska bara nätt och jämnt blandas och det gör inget om den är lite ojämn.
    3. Fördela smeten i fördjupningarna eller pappersformarna i muffinsplåten (de ska fyllas till cirka 2/3). Strö över extra klippt gräslök och grädda muffinsen i 200 grader varm ugn i 20 minuter, eller tills de har höjt sig och blivit gyllengula. Servera muffinsen varma eller låt dem först kallna på ett bakgaller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben