35 g färsk gräslök, finklippt, plus extra till garnering
1 stort ägg, lätt uppvispat
2 dl créme fraiche
1 dl naturell yoghurt
4 msk smält smör
Instruktioner
Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med solrosolja eller ställ 12 pappersformar i dem. Sika ner mjöl, bakpulver och bikarbonat i en stor skål. Rör ner ost och gräslök.
Rör snabbt ihop ägg, créme fraiche, yoghurt och smält smör. Rör ner äggsmeten i mjölblandningen, men rör inte för länge. Smeten ska bara nätt och jämnt blandas och det gör inget om den är lite ojämn.
Fördela smeten i fördjupningarna eller pappersformarna i muffinsplåten (de ska fyllas till cirka 2/3). Strö över extra klippt gräslök och grädda muffinsen i 200 grader varm ugn i 20 minuter, eller tills de har höjt sig och blivit gyllengula. Servera muffinsen varma eller låt dem först kallna på ett bakgaller.