Muffins med frukostflingor

Serverar: 10 portioner

Goda och snabbgjorda matmuffins. En lagrad ost eller en hemgjord skinkost är gott till.

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl Branflakes, frukostflingor
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl korinter
  • 3 ägg
  • 3/4 dl rörsocker
  • 1½ dl mjölk
  • ½ dl rapsolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en muffinsplåt eller mjöla pappersformar.
    2. Blanda havregryn, frukostflingor, siktat dinkelmjöl, bakpulver, salt och korinter i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i mjölk och olja. Häll i äggvispet i grynblandningen och rör om så att allt blandas väl.
    3. Fyll formarna till 2/3 och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Serveras nygräddade, gärna med lagrad ost eller hemmagjord skinkost.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben