Muffins med häxhattar

Serverar: 12 portioner

Annorlunda muffins med zucchini i smeten. Toppa med härligt färgglad frosting och chokladdoppad strut. En godsak värdig vilken häxa som helst!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk citronsaft
  • ½ dl smör-&rapsolja
  • Ev gul hushållsfärg
  • 4 dl riven zucchini, gärna gul
  • 12 glasstrutar
  • 200 g mörk choklad
  • Frosting
  • 2 dl cream cheese
  • 2 msk Arla Köket vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 msk citronsaft
  • Ev grön eller blå hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    3. Blanda vetemjöl, havregryn, vaniljsocker, salt och bakpulver och rör ner tillsammans med citronskal, och -saft och smör-&rapsolja i äggsmeten.
    4. Färga ev med hushållsfärg. Blanda ner zucchinin.
    5. Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
    6. Låt svalna.
    7. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och pensla glasstrutarna, låt dem stelna stående på bakplåtspapper.
    8. Vispa samman ingredienserna till frostingen och färga ev med hushållsfärg.
    9. Fördela frostingen över muffinsen och sätt en glasstrut upp och ned på varje muffins likt en häxhatt.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben