Muffins med honung & citron

Serverar: 12 portioner

Här mycket gott och nyttigt i dessa muffinsen!

Ingredienser

  • 50 g råsocker strö
  • 2 msk osaltat smör, smält och lätt avsvalnat
  • 1 1/2 dl filmjölk
  • 2 ägg, uppvispade
  • 4 msk blomhonung
  • Finrivet skal av 1 citron
  • Saft av 1/2 citron
  • 225 g vetemjöl
  • 150 g havrekli
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Placera pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins. Rör hastigt samman socker, smör, filmjölk, ägg, hälften av honungen samt rivet citronskal i en skäl.
    2. Sikta ner mjölet i en stor skål, tillsätt havrekli och bakpulver och rör om. Gör en grop i mitten och tillsätt filmjölksblandningen. Rör hastigt samman till en smet — rör inte för länge; det ska finnas lite klumpar i smeten.
    3. Fördela smeten i pappersformarna och grädda muffinsen i 180° varm ugn i 25 minuter. Lägg dem på ett bakgaller.
    4. Blanda pressad citronsaft med resten honung i en liten skål eller tillbringare och ringla blandningen över muffinsen medan de fortfarande är varma. Låt dem dra åt sig blandningen i 10 minuter innan de serveras.

    Liknande recept

    30 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben