Muffins med jordgubbssylt

Serverar: 12 portioner

Dela en mjuk muffins som doftar av kanel och upptäck den gömda jordgubbssylten.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl + 1 msk strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ dl olja + olja till formen
  • 1 vispat ägg
  • 4 msk jordgubbssylt
  • ½ tsk mald kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Spreja en muffinsplåt som rymmer tolv muffins med olja. Blanda mjöl, 1 ½ dl socker, bakpulver och salt i en stor skål. Blanda mjölk, olja och ägg i en annan skål. Vänd ner mjölkblandningen i mjölblandningen tills precis blandat.
    3. Portionera upp hälften av smeten i formarna och lägg 1 tsk sylt i varje form. Fördela resten av smeten över sylten.
    4. Blanda resten av sockret och kanel. Strö kanelblandningen över muffinsen. Ställ in i ugnen och grädda 12-15 minuter tills de är gyllene. Låt svalna i formen cirka fem minuter och lägg sedan över på ett galler. Servera ljumma.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben