Muffins med kaksmulor

Blanda i krossade, krämfyllda kex i smeten så blir dessa muffins härligt knapriga.

Ingredienser

  • 225 g osaltat, rumstempererat, smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 3/4 dl extra fint vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 1 tsk vaniljessens
  • 10 krossade chokladkex med krämfyllning, typ oreokex
  • Glasyr
  • 6 1/4 dl florsocker
  • 225 g osaltat smör
  • ½ krm salt
  • 10 krossade chokladkex med krämfyllning
  • Instruktioner

    1. Ger 18 muffins
    2. Sätt på ugnen. Placera ut 18 muffinsformar på plåt eller i muffinsform. Vispa samman alla ingredienser till muffinsen utom kakorna med elvisp. Rör ner kaksmulorna.
    3. Häll smeten i formarna fyll till 2/3 av formen. Grädda 20 minuter och ta ut och låt svalna 5 minuter på plåt. Lägg sedan muffinsen på galler att svalna. Vispa samman florsocker, smör och salt för att göra glasyren och vänd ner kaksmulorna. Bred sedan glasyren över de kalla muffinsen.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben