Muffins med prosciutto di Ingelsta
Picknick, brunch, barnkalas…tillfällena är många då det passar att man bjuder på en matmuffins!
Ingredienser
75 g prosciutto di Ingelsta
3 msk färsk basilika
8 marinerade soltorkade tomater
6 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
1 krm salt
150 g fetaost i tärning
3 ägg
3 dl filmjölk
½ dl rapsolja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Placera 10 st stora muffinsformar på en plåt.
- Strimla prosciutton, basilika och de soltorkade tomaterna.
- Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt prosciutton, basilika, tomater och fetaost.
Häll i ägg, filmjölk, olja och rör hastigt ihop degen.
- Fyll muffinsformarna och grädda i ca 20 minuter.
- Tips!
Smörj plåten med lite matolja så halkar inte formarna far iväg när du häller i muffinssmeten!
Liknande recept
Kommentarer (0)