Muffins med prosciutto di Ingelsta

Picknick, brunch, barnkalas…tillfällena är många då det passar att man bjuder på en matmuffins!

Ingredienser

  • 75 g prosciutto di Ingelsta
  • 3 msk färsk basilika
  • 8 marinerade soltorkade tomater
  • 6 dl vetemjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 150 g fetaost i tärning
  • 3 ägg
  • 3 dl filmjölk
  • ½ dl rapsolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Placera 10 st stora muffinsformar på en plåt.
    3. Strimla prosciutton, basilika och de soltorkade tomaterna.
    4. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt prosciutton, basilika, tomater och fetaost. Häll i ägg, filmjölk, olja och rör hastigt ihop degen.
    5. Fyll muffinsformarna och grädda i ca 20 minuter.
    6. Tips! Smörj plåten med lite matolja så halkar inte formarna far iväg när du häller i muffinssmeten!

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben