Muffins med rosenblad

Serverar: 12 portioner

I denna ljuva sommartid då rosorna börjar att blomma, kommer här ett muffinsrecept med rosenblad.

Ingredienser

  • 1 msk solros- eller jordnötsolja, till plåten (om det behövs)
  • 225 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 4 msk smör
  • 6 msk strösocker
  • 1 stort ägg, uppvispat
  • Drygt 1 dl mjölk
  • 1 tsk rosenvatten (finns på apotek)
  • 50 g ätliga rosenblad, sköljda, klappade torra med hushållspapper och isärklippta
  • Rosenbladsglasyr
  • 100 g florsocker
  • 1 msk flytande glukos (finns på apotek)
  • 1 msk rosenvatten
  • 50 g ätliga rosenblad, sköljda och klappade torra
  • Instruktioner

    1. Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med solrosolja eller placera 12 pappersformar i dem. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i en stor skål.
    2. Rör samman smör och socker luftigt i en separat skål och rör därefter ner uppvispat ägg, mjölk, rosenvatten och klippta rosenblad. Rör försiktigt ner smörblandningen i de torra ingredienserna tills det är nätt och jämnt blandat — det får gärna vara lite klumpar i smeten.
    3. Fördela smeten i fördjupningarna eller pappersformarna i muffinsplåten (de ska fyllas till två tredjedelar). Grädda muffinsen i 200° varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllengula.
    4. Gör glasyren medan muffinsen gräddas. Häll florsockret i en skål och rör ner glukos och rosenvatten. Täck över med plastfolie tills glasyren ska användas.
    5. Låt de färdiggräddade muffinsen kallna på ett bakgaller. Bred sedan glasyr på dem, strö rosenbladen över och/eller runt omkring och servera.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben