Den här tacogratängen är underbar. Tycker man inte om taco chips så kan man mer än gärna utelämna dem. Det blir gott ändå! Gammal som ung, de gillar det ändå!
Ingredienser
1 klick smör/margarin
800 g köttfärs
2 burkar taco sås (går även bra med krossade tomater)
2 påsar taco krydda
1 stor burk Crème Fraice
1 stor ask Philladelfia ost
Taco chips
200 g riven ost
Instruktioner
- Stek köttfärsen i en klick smör. När köttfärsen fått färg, pudra över tacokryddan. Blanda sedan i tacosåsen.
Blanda crème fraiche och Philladelpia osten i en bunke.
- Börja med att lägga ett lager med chips i en gratängform. Lägg sedan över köttfärsröran. Därefter sleva över blandningen med crème fraiche. Lägg därefter ytterligare ett lager med chips. Strö över den rivna osten. In i ungnen i 200 grader i cirka 15-20 minuter, eller tills osten smält och fått färg.
Liknande recept
Kommentarer (9)
Jättegod! Gästerna uppskattade den,
Jättegod! Andra gången jag gjorde den så varvade jag med köttfärs och sås, istället för att ta allt på en gång. Snålade tyvärr på chipsen första gången också...men andra gången blev det mycket bättre! En god sallad till är ett måste! =)
Supergott!! Tack för receptet! :)
Mycket gott och enkelt. Var generös med tacochipsen och det behövdes för att få lite tuggmotstånd. Med en sallad till blir det en perfekt måltid på fredagskvällen. Kändes så mycket enklare och mindre sulligt än vanliga tacos.
Chips kan man väl äta som tilltugg om man satt för lite i formen?
Detta var verkligen jättegott men nästa gång avstår jag från att sätta chips i gratängen då jag inte tyckte om konsistensen på dem efter tillagning. De får blir som tilltugg tillsammans med salladen i fortsättningen. Men annars jättegott.
tänker prova ikväll :)
Det var jättegott!
Vilken gratäng! Vi vill aldrig mer ha vanlig tacos, vi vill ha det här! Säger mina barn, och jag kan bara hålla med. Kanon!