Munkar med äppelmos eller vit block-chokladfyllning

Serverar: 10-12 portioner

Mumsiga..!

Ingredienser

  • 1 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • Fyllning
  • 1/2 dl fast fruktmos
  • Ca 1 msk vit blockchoklad, äppelmos m.m efter tycke och smak
  • Fritering
  • Kokosfett eller olja
  • Garnering
  • Strösocker
  • Instruktioner

    1. Ljumma mjölken till 37 grader och tillsätt jästen och lös upp den.
    2. Blanda i 3 dl av vetemjölet. Rör matfettet med strösocker,ägg och stött kardemumma och tillsätt resten av vetemjölet.
    3. Kavla ut till 1 cm tjocklek, märk ut ca 6 cm stora ringar på halva degen. Lägg fyllningen i ringarnas mitt och vik över den andra deghalvan.
    4. Ta ut runda kakor där upphöjningen av fyllningen finns. Tryck till kanterna och värm fettet till 180 grader.
    5. Använd en hushålls-termometer eller gör "brödprovet". Fritera munkarna gyllenbruna och låt dem rinna av på hushållspapper, rulla dem sedan i strösocker.
    6. Brödprovet: Lägg ner en bit vitt matbröd i fettet. När brödet får gulbrun färg efter ca 1 minut, så har fettet rätt temperatur.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben