Murens fläskiga hemlighet

Serverar: 4 portioner

Fläskfilé i sötsur sås...

Ingredienser

  • 300 g fläskfilé
  • 2 msk Mrs Cheng’s Mushroom soya
  • ½ tsk salt
  • 4 msk maizenamjöl eller potatismjöl
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 6 msk olja att steka i
  • ¾ dl Mrs Cheng’s sweet sour
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tärningar 1,5 x 1,5 cm, och marinera det i Mushroom soy och lite salt.
    2. Pudra med mjölet. Skär paprikorna och purjolöken i lika stora bitar, skär löken i klyftor.
    3. Hetta upp oljan i en wok, fräs köttet under omrörning tills det är nästan genomstekt, 2min.
    4. Ta upp köttet, häll av överflödig olja. Hetta upp woken igen.
    5. Häll i 1 msk olja, fräs grönsakerna i 1 min, tillsätt köttet och woka en halv minut till.
    6. Blanda ner sweet sour sauce under omrörning och låt rätten få ett snabbt uppkok. Servera med jasminris.

    Liknande recept

    5
    4 h
    5-6
    7
    4.5
    2 h
    35
    7
    4.2
    4
    2

    Kommentarer (1)

    Sandriiis 18 januari 2010

    Jag gjorde det idag till middag , o det vart jätte gott . Köttet vart jätte mört o gott av soya marinaden .

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben