Baugette

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 4 timmar

Extremt gott och lättbakat bröd!

Ingredienser

  • 6 dl ljummet vatten
  • ½ pkt jäst
  • 2 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Smula jästen – strö på salt – rör ut jästen med lite av vattnet – häll på resten av vattnet – tillsätt mjölet och rör om. Täck bunken och låt jäsa i ca två timmar (gärna längre – 3 – 4 timmar, hemlighet nr 1) – häll ut den jästa degen på väl mjölat bakbord – knåda inte (hemlighet nr 2). Skär degen i tre delar och bara forma eller fös ihop delarna till avlånga bagetter och försök att vrida dem så de blir som spiraler. Klipp 5 snitt per bagett – jäs 10 - 15 min – grädda i 250 grader i 15 min – sänk värmen till 150 grader och grädda i 15 min till.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    pernillaforss 21 januari 2009

    Toppen! Fantastiskt gott o enkelt.... //Pernilla

    689700 13 maj 2009

    jätte bra resept ladda upp mer... tack

    asma 20 mars 2010

    Bakade baguetterna för någon vecka sedan när vi hade främmande, nu fixar jag mitt andra bak. Uppskattades av alla! En 5:a från mig.

    fladerbacken 18 september 2010

    Det lättaste och godaste ljusa bröd jag ätit. Jag har dock valt att bara försiktigt hälla ut smeten på bakplåtspappret för att inte bubblorna ska gå sönder Det blir stora härliga hål som det kan samlas mycket smör i!

    Rullfia 27 oktober 2011

    jag har bakat detta recept flera gånger ska bli en sväng idag med för att ha till dagen soppa

    7201 29 juli 2012

    Ja jag säger då det att DETTA bröd är det godaste jag någonsin bakat...till råga på allt så var jag på Mat Marknaden i Ås igår (som TV4 visade) och handlade super mjöl från Ångsta, kvarnmalet KRAV mjöl. SÅÅÅÅ HIMLA GOTT och LÄTTBAKAT :0) Tack för ett SUPER RECEPT (5 av 5 möjliga)

    Inabina 13 december 2012

    Underbart goda! Jag lyckades bara jäsa dem i 2h, sedan ville degen krypa ur skålen ;) Nästa gång skall jag testa att jäsa dem utan skål, direkt på bakbordet så jag kan jäsa dem i 3-4h som du rekommenderar. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben