Snabba fisksoppan

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kanongod. Blev mycket positivt överraskad. Inte den bästa bilden dock.

Ingredienser

  • 500 g torskfile
  • 3 morötter
  • 1 röd paprika
  • 10 cm purjolök
  • Smör till stekning
  • 2 tsk curry
  • 8 dl fiskbuljong
  • Saft av ½ citron
  • ½ dl dill, finhackad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl räkor
  • 2 dl kräftstjärtar
  • Instruktioner

    1. Skala och strimla morötterna. Skär paprikan i mindre bitar och skiva purjolöken tunt. Hetta upp en klick smör i en kastrull och fräs grönsakerna lätt. Pudra över curryn och rör om.
    2. Häll på buljongen och låt koka i ca 10 minuter.
    3. Skär torsken i mindre bitar ca 3x3 cm och lägg ner i soppan. Blanda ner citronsaft, dill och crème fraiche. Rör försiktigt och låt få ett snabbt uppkok. Dra kastrullen av värmen och låt stå och dra ca 5 minuter.
    4. Lägg i räkor och kräftstjärtar strax innan servering.
    5. Servera gärna till en baugette med god ost på.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben