Ungsgrillade rot- och grönsaker med chorizo

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Lättvarierad, mättande rätt som sköter sig själv

Ingredienser

  • 3 st chorizo-korvar
  • 1 stor palsternacka
  • 1/4 rotselleri
  • 3 morötter
  • 1 squash
  • 2 gula paprikor
  • 1 stor röd lök
  • 3 tomater
  • 1 bit purjolök
  • olivolja
  • salt
  • chilipeppar
  • rosmarim
  • timjan
  • Men det går ju att lägga till /ändra hur man vill, t ex med
  • aubergine, fänkål, svartrot, äpple
  • krydda med t ex curry eller
  • kummin, anis och fänkål
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en långpanna med olja. Skala rotsakerna och skär dem i ganska stora tärningar. Skär löken , paprikan och tomaterna i stora klyftor, tärna resten av grönsakerna i stora bitar med skalet kvar. Skär korven i halvtjocka skivor. Blanda allt väl i långpannan och krydda, ringla olja över. Sätt in i mitten på ugnen och låt grädda en timme.
    2. Servera gärna baugette till, eventuellt också ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben