En klassiker som är både enkel och snabb att göra. Originalreceptet är med jordgubbar,
kiwi och banan, men det går givetvis att använda frukt efter egen smak.
Ingredienser
2 bananer
2 kiwifrukter
16 jordgubbar
200 g vit choklad
god vaniljglass till servering
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.
Skiva frukten och lägg den i ugnsfast form.
Täck frukten med chokladen och gratinera under en riktigt
het grill (ej undervärme) i cirka 5 minuter.
Servera med vaniljglass.
//Hemligheten med en bra Gino är att frysa
chokladen innan man river den fint.
Sen låter man chokladen ligga och torka i kylen,
gärna 4-7 dagar.
Då blir chokladen knäckigare när du gratinerar den.
- Gino skapades första gången på PA&Co i Stockholm.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Valborgstips
Knappt har man hämtat andan efter påsk, så är det dags för valborgs...
Blir verkligen gott. Jag har använt både färska blåbär och hallon med. Däremot använde jag GBs lightglass och det funkade jättebra.
Blir supergott!! Jag äter den utan glass dock.