Sommargino med knaprigt kokostak

Serverar: 4 portioner

Råsocker, kokosflingor och riven ingefära gratineras till ett knastrigt tak över skivad frukt. Ett kusinrecept till den berömda gino! Väldigt gott!

Ingredienser

  • 2 st bananer
  • 2 st kiwi
  • 1 liter jordgubbar
  • 25 g ingefära, bit färsk
  • ½ dl råsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • Servering
  • ½ liter vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på grill, övervärme 200°.
    2. Skala och skiva bananer, kiwi och jordgubbar och bred ut frukten i en ugnssäker form.
    3. Riv ingefäran och mosa ihop den med socker och kokos.
    4. Strö blandningen över frukten och grilla i övre delen av ugnen 5–10 min.
    5. Servera genast med glass till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben