Mustig cajungryta med kyckling

Serverar: 4 portioner

En snabblagad, mustig gryta med mycket sås. Med grädde i grytan blir den festligare men den är god även om grädden utesluts. Strör man över kräftstjärtar blir det ännu festligare.

Ingredienser

  • 450 g kycklinglårfilé
  • 2 msk kinesisk soya
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 ½ tsk chilipulver
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk timjan
  • 2 krm spiskummin
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk farin
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • ½ dl grädde, valfri sort
  • 3 chorizokorvar
  • Garnering
  • Bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Blanda kycklingbitarna med soya. Stek lök och vitlök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med. Tillsätt tomater, lagerblad, farin, vatten och smulad buljongtärning. Koka upp och lägg i kycklingbitarna att sjuda 15 minuter under lock.
    2. Skiva och stek korven. Lägg den i grytan tillsammans med grädden och låt grytan koka upp.
    3. Servera med kokt ris och t ex kokta svarta bönor och paprikasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    irrevirre 25 maj 2008

    Det här var riktigt smakligt och otroligt lätt att laga. Dessutom väldigt lite disk efteråt. Testade matvete för första gången till denna rätt. Matvete fick klart godkänt:-) Tack för receptet Wombat!

    plimat 14 november 2009

    Lättlagat och kanongott !

    plimat 23 juli 2016

    Suveränt gott ! Länge sedan jag lagade denna grytan. Passar utmärkt med matvete och även pasta ! Brukar adda både stjälkselleri och zucchini !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben