Mustig marinerad kyckling med ris

Serverar: 4 portioner

En kryddig marinad som bl a innehåller mörk rom.rommen kan uteslutas och ersåttas med 1 msk balsamvinger och 1 msk extra farinsocker. Om man inte vill ha kycklingen så pepparstark är det bara att minska på chilipepparn.

Ingredienser

  • 1 ½ tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 2 msk mald ingefära
  • 6 finstrimlade salladslökar
  • 3 finhackade eller krossade vitlöksklyftor
  • 2 msk majsolja, eller rapsolja, till stekning
  • 2 msk krossad kryddpeppar
  • 3 msk pressad lime
  • 2 msk farinsocker
  • 2 tsk paprikapulver
  • 600 g kycklinglårfilé, eller bröstfilé
  • 4 msk mörk rom
  • 2 tsk finhackad habaneropeppar
  • eller
  • 1 röd spansk peppar
  • Tillbehör
  • Kokt ris
  • Llimeklyftor
  • Salladslök
  • Instruktioner

    Skär kycklingköttet i bitar. Blanda i en plastpåse farinsocker, salt, vitlök, salladslök, habanero, paprikapulver, kryddpeppar, ingefära, lime och rom. Lägg i kycklingbitarna och blanda om väl. Knyt ihop påsen och låt det marinera kallt minst några timmar men gärna över natten Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på rätt hög värme. Rör om flitigt och låt det steka ca 5 minuter. Om det finns marinad kvar, häll på den och ev vatten om det blivit för torrt i pannan. Lägg på ett lock och låt det puttra ca 3 minuter tills kycklingen är genomstekt. Det går även att grilla de marinerade kycklingbitarna. Trä i så fall upp dem på spett och grilla över glöd. Vänd spetten ofta och grilla ca 10 minuter beroende på hur stora bitarna är. Servera med kokt ris, salladslök och gärna limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben