Kyckling och ris i god form

Serverar: 4 portioner

Gott och lättlagat!

Ingredienser

  • 8 bitar färsk eller fryst kyckling
  • 1 msk smör
  • 1 msk soja
  • 3 dl ris
  • 6 dl vatten
  • 1 paket frysta ärter 250 g
  • 2 tsk rosmarin
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 3 dl gräddfil
  • 1 äpple
  • 1 dl inlagd gurka
  • 1 rågad msk fransk senap
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tärna äpple och gurka och blanda med gräddfilen. Krydda med senap, salt och peppar. Låt såsen stå kallt till servering.
    2. Sätt ugnen på 200*. Lägg ut kycklingbitarna med mycket mellanrum i en ugnsfast form. Smält smöret och blanda med sojan. Pensla kycklingen med blandningen. Stek kycklingen i 10 min. (20 min om den är fryst)
    3. Strö ut riset mellan kycklingbitarna direkt i formen. Häll på vatten och krydda sparsamt med salt , peppar och rosmarin. Ställ tillbaka formen i ugnen och stek i 20 min. Häll på ärterna mot slutet, rör ner dem i riset och låt alltsammans bli genomvarmt.
    4. Servera med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Gräddig timjankyckling
    Gräddig timjankyckling Precis som tidigare är den perfekt i kall mat...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben