sesam marinerad kyckling

Serverar: 15 portioner

Tid: 30 minuter

Kycklingen marineras i svartpeppar och två sorters soja: en söt indonesisk ketjap benteng och en japansk. Krossa svartpepparkornen i en mortel för bästa smak. Låt kycklingen marinera i kylen 2 dygn. Har du bråttom kan du nöja dig med bara ett dygn.

Ingredienser

  • 1,8 kg kycklingfilé
  • 1 dl ketjap benteng
  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk svartpeppar, grovkrossad
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Skär varje kycklingfilé i 3–4 bitar på längden.
    2. Blanda soja, peppar och sesamolja i en stor skål. Lägg ner kycklingbitarna och rör om.
    3. Låt stå i kylskåp 1–2 dygn. Rör någon gång under tiden.
    4. Sätt ugnen på 200°. Stek kycklingbitarna med marinaden i långpanna, 12–15 min mitt i ugnen. Vänd bitarna efter halva tiden. Strö över sesamfrön.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    TriBeca 29 maj 2008

    Låter supergott!Absolut något jag ska testa. Ketjap benteng, hittar man det bland det asiatiska sortimentet på t.ex Hemköp? Eller måste man gå till en specialbutik?

    AnnaMedEnStekpanna 23 augusti 2009

    Jag undrar också vad ketjap benteng är! Är det någon somhelst alkohol i den??? Undrar även om denna "ketjap benteng" också skall med ner i marinaden, eftersom det inte står. Mvh Anna

    Ernst76 23 augusti 2009

    Hej.Ketjap benteng är en tjockflytande, svart, söt Indonesisk soja. Finns som: Manis (söt) och Asin (salt).

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben