Här är lammgrytan smaksatt med sardeller som ger en mycket god sälta. Lammgrytan serveras med stekt polenta med smak av parmesanost.
Vill man hellre ha ris eller potatis går det också bra.
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 blekselleristjälk
Smör eller olja att steka i
700-800 g lammkött med ben, gärna skivad lammstek
Vetemjöl att vända köttet i
Salt
Svartpeppar
1 dl vatten
500 g krossade tomater
4 raka sardeller (inte för stora)
½ msk kalvfond
400 g cocktailtomater på burk
2 dl gröna ärter
Finhackad bladpersilja
Stek polenta
5 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1.25 dl polentagryn
1 dl riven parmesanost
½ dl finhackad bladpersilja
Salt
Olivolja att steka i
Servering
Sallad