Mustig rotfrukt och korvgryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En värmande och mättande gryta. Kan med fördel göras dagen innan den ska ätas. Smakar bara bättre då när alla smaker får mogna. Går också att göra helt vegetarisk genom att ta bort korven. Lika god ändå.

Ingredienser

  • 8-10 Potatisar
  • 150 g Rotselleri
  • 150 g Morot
  • 150 g Kålrot
  • 150 g Palsternacka
  • 150 g Purjolök
  • 150 g Majs
  • 200 g Chorizokorv
  • 250 g Falukorv eller Lunchkorv
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1-2 msk Tomatpuré
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 liter Köttbuljong
  • Örtkrydda
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Persilja
  • Ev Creme fraiche
  • Instruktioner

    1. Skär palsernacka, rotselleri, kålrot och morot i tärningar. Hacka vitlöken i mindre bitar.
    2. Smält margarinet och lägg i rotfrukter och vitlök. Fräs det lite i ca 5 minuter.
    3. Tillsätt 5-6 dl köttbuljong och låt det hela småputtra under lock i ca 20-30 minuter. Rotfrukterna ska börja bli lite mjuka.
    4. Skär potatisen i mindre bitar och lägg ner den i grytan. Tillsätt samtidigt resten av buljongen.
    5. Skiva chorizon i slantar och skiva upp falukorven. Varje falukorvsskiva delas i fyra delar.
    6. Lägg ner korv och majs i grytan. Rör ner tomatpuré och dijonsenap. Krydda efter egen smak.
    7. Låt det hela småputtra tills potatis och rotfruker blivit mjuka. Strö över klippt persilja och servera.
    8. Vill man kan man lägga en klick crème fraiche på varje tallrik över grytan.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (2)

    fyfan usch va äter du 13 mars 2023

    fyfan

    EUW 13 mars 2023

    vafan lagar du för något? har din katt spytt upp detdär eller har du gjort det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben