Mustig tysk köttgryta

Serverar: 4 portioner

Nötkött, lök och morot sjuds i mustig buljong med honung, russin och nejlikor, en nyttig gryta med ljuvliga smaker.

Ingredienser

  • 750 g högrev av nöt
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 12 skalade pärllökar
  • 12 ansade späda morötter
  • 2 ½ dl ljust öl
  • 5 dl köttbuljong
  • 2 msk honung
  • 3 msk russin
  • 4 kryddnejlikor
  • Timjankvistar till garnering
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i lagom stora munsbitar. Lägg köttbitarna i ett durkslag och strö över vetemjölet. Vänd köttet så att det täcks av mjöl och skaka durkslaget för att få bort överflödigt mjöl.
    2. Hetta upp oljan i en gryta på hög värme. Bryn köttet i omgångar så att det blir väl brynt, 4-5 minuter. Ta upp köttet ur grytan och lägg åt sidan.
    3. Sänk till medelvärme, tillsätt löken och bryn cirka 5 minuter, vänd under tiden, tills gyllene. Lägg tillbaka köttet i grytan. Tillsätt morötter, öl, buljong, honung, russin och nejlikor och koka upp.
    4. Sänk till låg värme, lägg på locket och låt sjuda en timma. Ta av locket, höj värmen och koka 15 minuter tills såsen börjar tjockna. Ta av från värmen, garnera med timjan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben