Mutters tårta

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Det här är standarttårtan i vår familj - någon annan räknas inte.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 msk vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dj majsena
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl grädde
  • 2 bananer
  • 500 g jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitor och vatten till hårt skum. Häll sakta i sockret. Rör ner äggulorna
    2. Blanda majsena, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i smeten och blanda försiktigt.
    3. Baka på papper av plåtstorlek (som rulltårta) i 225 grader i ca 5 min.
    4. Dela på mitten och bred den vispade grädden blandat med banan och tinade jordgubbar. (Häll bort spadet på bären) söta gräddblandningen, om du behöver.
    5. All grädden skall vara mellan bottnarna. Sikta florsocker över översta botten.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben